Meet the partners: 13:00- 13:45 uur

Dit jaar introduceren we vol trots 'Meet the Partners' – een unieke kans om rechtstreeks in gesprek te gaan met topexperts uit de wereld van omgevingsmanagement!

Wat kun je verwachten?
Tijdens Meet the Partners kun je persoonlijk aanschuiven bij enkele van de bekendste namen uit het vakgebied en al jouw prangende vragen stellen!
Of je nu dieper wilt ingaan op een specifieke uitdaging of gewoon meer wilt leren van de besten – dit is jouw moment!

Hoe werkt het?
In elke ronde kun je kiezen uit 3 experts. Zo garanderen we dat jij altijd de juiste kennis in huis haalt. Elke sessie is interactief en volledig gericht op wat jij wilt weten.

Mis deze unieke kans niet en schrijf je snel in voor Meet the Partners tijdens de LOMD. Dit is dé kans om direct waardevolle kennis en inzichten op te doen van de absolute top uit onze sector!

Klik op de naam van de partner(s) om de toelichting te lezen.

    • 1-danieleggermont  Daniël Eggermont - Omgevingsmanager bij Depond BV
      Daniël Eggermont werkt bijna 20 jaar aan grote projecten (>€70 mln.) in Nederland. Bijna altijd vanuit een (gedelegeerd) opdrachtgever in de rol van projectmanager en omgevingsmanager. Hij heeft ervaring met gebiedsontwikkeling, binnenstedelijke herinrichting (Karel Doorman in Rotterdam), een tunnel (Sluiskiltunnel), wegenprojecten (N241, Provincie Noord-Holland) en spoorkruisingen (gemeente Castricum). Daarnaast is hij vaak van begin tot eind bij een project betrokken. Daniël heeft ervaring met uitgebreide planologische procedures en grondonteigening, burgerparticipatie, stakeholdermanagement in een politieke arena en werkt meestal in grote projectteams in een IPM-rol. Hij heeft ervaring met zowel D&C-contract als met bouwteams (2-fasen contract). De Karel Doorman (winkels, parkeren, appartementen) heeft diverse nationale en internationale prijzen gewonnen. De Sluiskiltunnel is binnen tijd en budget gerealiseerd en dat zal waarschijnlijk ook gebeuren met de N241 die nog in uitvoering is. Heb je een vraag of een casus waar je over wil sparren, kom gezellig langs en wellicht kan hij je helpen.
    • martinvandenberg  Martin van den Berg - Senior Omgevingsmanager bij Aveco de Bondt
      Martin van den Berg is een senior omgevingsmanager van Aveco de Bondt, die ruim 25 jaar bij KWS en VolkerInfra in de uitvoering en het omgevingsmanagement heeft gewerkt. Hij was o.a. werkzaam bij combinatie Westpoort, De Haek Súd, SAAone, gemaal Monnickendam en Brug Ouderkerk. Sinds bijna een jaar werkt hij als omgevingsmanager in de voorbereiding/ontwerp van het Helix programma van Liander. In de programma Helix perceel Alkmaar wordt in de komende 6 jaar in diverse projecten totaal ca. 700 km aan middenspanningskabel vernieuwd en verzwaard in diverse projecten. Ook worden tientallen nieuwe trafostation aangebracht. Gedurende deze werkzaamheden wordt intensief contact onderhouden met het bevoegde gezag en overige stakeholders. Gedurende deze voorbereiding wordt er gewerkt in een bouwteam met Liander waarbij Martin direct samenwerkt met de technisch ontwerpleider en is hij verantwoordelijk voor de OM-taken en het opleveren van een definitief vergund uitvoerbaar tracé.
    • kaliansams  Kalian Sams - Talentcoach bij EIFFEL Projects
      Kalian Sams heeft naam gemaakt als een van de meest succesvolle honkballers van Nederland. Hij speelde bij diverse topclubs in binnen- en buitenland en heeft 107 interlands én een wereldtitel op zijn naam staan. Hij drukte zijn stempel op de honkbalsport en droeg bij aan de popularisering van de sport in Nederland. Tegenwoordig richt hij zich naast het trainen van ruim tachtig kinderen op het inspireren van anderen met zijn krachtige persoonlijk verhaal. Het omgaan met uiteenlopende belangen is een dagelijkse uitdaging voor omgevingsmanagers, en vanuit zijn ervaring in de topsport kan Kalian Sams waardevolle inzichten en strategieën bieden om hiermee om te gaan.
    • hettymesschaert  Hetty Messchaert - Omgevingsmanager bij BAM Infra
      Hetty is al vele jaren werkzaam als omgevingsmanager bij BAM. Kent als geen ander wat er komt kijken bij omgevingsmanagement in de uitvoering. Zij heeft tientallen projecten uitgevoerd in Amsterdam en omgeving, en de laatste jaren is zij verantwoordelijk voor het omgevingsmanagementteam op Schiphol, een complexe omgeving met zeer veel diverse stakeholders. Wil jij meer weten over BLVC of hoe uitvoerders omgevingssensitief laten handelen, dan moet je bij Hetty zijn.
    • ferrykreeuseler  Ferry Kreeuseler - Omgevingsmanager bij Aveco de Bondt
      Ferry Kreeuseler is sinds april dit jaar omgevingsmanager van Aveco de Bondt. Hiervoor heeft hij in verband met de omgevingswet en de wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) een private kwaliteitsborger opgezet. Hier organiseerde hij onder andere Wkb proefprojecten met gemeenten, omgevingsdiensten, ontwikkelende bouwers, projectontwikkelaars en woningcorporaties. Sinds bijna een half jaar werkt hij als omgevingsmanager in de voorbereiding/ontwerp van het Helix programma van Liander. In de programma Helix perceel Alkmaar wordt in de komende 6 jaar in diverse projecten totaal ca. 700 km aan middenspanningskabel vernieuwd en verzwaard in diverse projecten. Ook worden tientallen nieuwe trafostation aangebracht. Gedurende deze werkzaamheden wordt intensief contact onderhouden met het bevoegde gezag en overige stakeholders. Gedurende deze voorbereiding wordt er gewerkt in een bouwteam met Liander waarbij Ferry direct samenwerkt met de technisch ontwerpleider en is hij verantwoordelijk voor de OM-taken en het opleveren van een definitief vergund uitvoerbaar tracé.
    • nicollevanbeers  Nicolle van Beers - Projectmanager Vergunningen & Procedures bij Antea Group
      Nicolle is een enthousiast en energiek persoon die loyaliteit, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid (ook bij anderen) hoog in het vaandel heeft staan. Mooie projecten draaien in de infra wereld met alle collega’s op onze afdeling is haar doel. Zij is gedreven om collega’s te koppelen aan projecten die passen bij hun ambities en wensen.
    • felixwolf  Felix Wolf - Plv. programmamanager bij het Kennisknooppunt Participatie/procesmanager Nationaal Klimaatplatform
      Felix Wolf is sinds 2018 plaatsvervangend programmamanager bij het Kennisknooppunt Participatie. Het Kennisknooppunt verbindt wetenschappelijke en praktijkkennis over participatie en maakt deze toegankelijk voor participatieprofessionals binnen en buiten de Rijksoverheid. Daarbij richt Felix zich vooral op het ontwikkelen, vastleggen en verspreiden van praktische kennis over participatie. Naast zijn werk voor het Kennisknooppunt is Felix procesmanager bij het Nationaal Klimaatplatform. Felix: “Binnen het Nationaal Klimaatplatform houd ik mij bezig met de relatie tussen burgers, burgerinitiatieven en de overheid op het gebied van de klimaattransitie. Hoe kunnen we samenwerken en elkaar versterken? Wat kunnen/willen/doen mensen zelf? En hoe kan de overheid dat stimuleren?”. Meer weten over Felix en zijn werk voor het Kennisknooppunt /Nationaal Klimaatplatform? Ga erover in gesprek tijdens Meet the Partners!
    • liekevandersanden  Lieke van der Sanden - Omgevingsmanager bij Vitens
      Lieke is omgevingsmanager bij drinkwaterbedrijf Vitens. In deze functie is zij bezig met het ontwikkelen van nieuwe drinkwaterbronnen (omgevingsmanagement in projecten), strategisch drinkwaterbeleid op lokaal, provinciaal en regionaal niveau en relatiemanagement met stakeholders van Vitens.


Deelsessie van 45 minuten: 13:00- 13:45 uur

              • 1.1 Digitaal geïnformeerde stakeholders, minder hinder en een veilige werkomgeving in minder tijd. Toekomstmuziek of realiteit?
                Martin van Beurden, BUKO
                Fawad-Khan Bahadur, BUKO
                Digitalisering is ook binnen omgevingsmanagement een feit. Iedereen heeft er de mond vol van, maar hoe pak je dit nou echt aan. Welke informatiebehoefte heeft de omgeving en hoe zorg je als omgevingsmanager dat met zo min mogelijk inspanning hieraan voldaan wordt. Graag nemen wij je mee aan de hand van projectcasussen hoe automatisering hierin kan helpen en het belang van de omgeving niet uit het oog wordt verloren. Wat zijn de voor- en nadelen ten opzichte van fysieke communicatie en welke keuzes maak je hierin. Durf jij zomaar over te stappen of wacht je nog af?
              • 1.2 Van verkenning naar planuitwerking in dijkversterkingen - dat kan niet zonder lef, loyaliteit en leiderschap.
                Marloes Springer, WSP
                Tekst: De verkenning is afgerond – de voorkeursoplossing is duidelijk, je kent de spelers in het gebied. De scope is helder, net als de technische opgave. Nu hoef je dat in de planuitwerking ‘alleen maar’ uit te werken en te zorgen dat het Projectbesluit wordt vastgesteld. Maar voordat je daaraan toe komt heb je een plan en geld nodig voor deze planuitwerking . In die periode lijkt de wereld compleet verandert te zijn: nieuw team, nieuwe bestuurders, verschuiving van wensen uit het gebied, nieuwe kansen en de technische opgave blijkt toch ook weer anders te zijn. Hoe kun je met al die verandering toch voorspelbaar en transparant zijn richting je omgeving? Dat vraagt lef, loyaliteit en leiderschap.
                Lef: Durf je vast te houden aan hoofdkeuzes en besluiten uit de verkenning? Maar ook het lef hebben om daarvan af te wijken als dat meerwaarde heeft. Wanneer is lef verstandig?
                Loyaal: Aan wie ben je trouw en waarom? Werk je bij of voor het waterschap, heb je een commercieel belang of werk je voor de BV Nederland? Het project heeft doelstellingen die (soms) tegenstrijdig lijken. Ben je voorspelbaar naar je omgeving of moet je terugkomen op eerdere toezeggingen?
                Leiderschap: waarin verschilt de rol van omgevingsmanagement in de planuitwerking tov de verkenning? Heb je dezelfde vaardigheden nodig? Hoe pak je je rol en positie in de verschillende samenwerksituaties?

                In een tweegesprek delen we vanuit verschillende invalshoeken de keuzes die deze veranderingen vragen. Met de zaal gaan we in gesprek omdat ervaringen delen helpt om te leren en jezelf te blijven ontwikkelen.
              • 1.3 Bereikbaarheid tijdens tunnelrenovaties, hoe dan?
                Kim Stelleman, Rijkswaterstaat
                Marije in der Maur, XTNT
                Tijdens de workshop gaat het RWS project tunnelrenovaties Zuid Holland (PTZ) samen met de deelnemers in gesprek over op de spanning tussen bereikbaarheid, veiligheid en uitvoerbaarheid. Welke dilemma’s ontstaan er als je een tunnel voor langere tijd moet afsluiten en hoe gaan we daar mee om? Welke moeilijke keuzes moeten we tijdens de voorbereiding maken (o.a. hoe om te bouwen en wat voor afsluitingen met welke duur?) en hoe pakken die uit qua impact op omwonenden, reizigers, de kosten, de doorlooptijd en de mate waarin er veilig gewerkt kan worden? Dat heeft namelijk direct betrekking op de bereikbaarheidsmaatregelen die we moeten vormgeven.

                Als PTZ nemen we de deelnemers mee in de kaders, strategie en het proces dat we o.a. samen met de omgeving hanteren om deze keuzes te maken. Hoe we dat ook vertalen naar de contracteisen die gelden voor de aannemer. Maar we zijn ook benieuwd naar de keuzes en argumentatie van deelnemers zelf. Wat zouden zij doen om een goede balans te vinden tussen bijvoorbeeld bereikbaarheid en veiligheid? Wat zouden zij aan de voorkant tot in de puntjes uitwerken en welke mate van onzekerheid zouden ze accepteren richting de uitvoering (schop in de grond). En hoe ga je om met de verrassingen in de uitvoering die een renovatie met zich mee brengt?
              • 1.4 De perfecte participatiebijeenkomst: een stappenplan
                Francis Nauman, De Omgevingsmanager
                Arend de Geus, VeelHooi
                Het organiseren van een participatiebijeenkomst is geen gemakkelijke opgave. Hoe ga je om met de emoties en tegenstrijdige belangen van de betrokken partijen? Wat vertel je, op welke manier, en aan wie? En waar en in welke vorm moet de bijeenkomst plaatsvinden? Bepalende factoren voor het succes van de bijeenkomst. Door daarin heldere beslissingen te nemen, toon je lef en leiderschap. In deze workshop gaan we in op deze cruciale elementen, zodat jij de volgende keer met vertrouwen duidelijke keuzes kunt maken in je opzet: wat doe ik, waarom, hoe en voor wie?
              • 1.5 ChatGPT voor Omgevingsmanagers: efficiënter werken en effectiever communiceren
                Guido Schreudering, BouwApp
                Peter Kwarts, BouwApp
                ChatGPT is overal, maar hoe kun je deze tool effectief inzetten als omgevingsmanager? Of je nu net begint met ChatGPT of al ervaring hebt, in deze workshop leer je hoe je ChatGPT kunt gebruiken om sneller te werken, omgevingsinformatie beter te verwerken en toegankelijker te communiceren met de projectomgeving. We delen concrete praktijkvoorbeelden, beantwoorden al je vragen en oefenen samen met het maken van effectieve prompts. Deze interactieve sessie wordt geleid door Peter Kwarts en Guido Schreudering van de BouwApp. Peter brengt uitgebreide kennis over de technologie achter AI, terwijl Guido ervaring heeft met het dagelijkse werk van omgevingsmanagers en het gebruik van ChatGPT. Samen laten zij zien hoe je meer uit ChatGPT kunt halen, zodat je niet alleen je werk makkelijker maakt, maar ook bijdraagt aan meer draagvlak en tevredenheid in de projectomgeving. Na deze workshop ben je klaar om direct met ChatGPT aan de slag te gaan en de voordelen ervan optimaal te benutten in jouw rol als omgevingsmanager.


Deelsessie van 60 minuten: 13:00 - 14:00 uur

        • 1.6 Van Swifterbant tot Commandotroepen: Erik Wegewijs' Reis van Lef en Leiderschap
          Erik Wegewijs, voormalig Special Forces-commando en gepassioneerde ondernemer
          Gelijkwaardigheid, diversiteit, samenwerken en eenvoud zijn kenmerkend geweest voor Erik Wegewijs zijn jeugd. Geboren en getogen in Swifterbant, opgegroeid met de klei onder zijn voeten en aan zijn handen. Na Erik zijn middelbareschooltijd besloot hij om de uithoeken van zijn fysieke en mentale incasseringsvermogen te onderzoeken. Op zijn negentiende jaar meldde hij zich aan voor het Korps Commandotroepen voor een dienstplichtige periode van één jaar Aan het nadenken over een volgende studie. Eigenlijk een tussenjaar zoals ze het tegenwoordig noemen. De opleiding tot commando was met name hard, rauw, fair en magisch. Hier hielp een maatschappelijke voorsprong of je afkomst van een ‘goede familie’ je niet. Hij neemt je in zijn sessie mee binnen de volgende onderwerpen; (persoonlijk) leiderschap, leven uit passie en veerkracht. Samen met Tom van 't Hek is er de mogelijkheid om nog vragen te stellen aan Erik.
        • 1.7 Lef in improvisatie theater als verrassende kracht voor Leiderschap
          Birte Reinaerts, EIFFEL Projects
          Loyaal leiderschap vraagt Lef! Lef om het voortouw te nemen, zonder te weten waar het toe leidt. Lef om met een open houding naar dingen te kijken. Lef om blind te vertrouwen. Heb het Lef om zonder eind voor ogen en op blind vertrouwen improvisatie theater te doen met je collega’s en te zien wat het je brengt!
        • 1.8 Lef, Loyaal en Persoonlijk Omgaan met Conflicten
          Annelies Claessens, WesselinkVanZijst
          Marc Wesselink, WesselinkVanZijst
          Bij tegengestelde belangen en spanning op de relatie kunnen conflicten dermate escaleren dat partijen niet meer met elkaar aan tafel willen. In deze workshop onderzoeken we hoe lef, loyaliteit en persoonlijk leiderschap in een conflictsituatie ingezet kunnen worden om een (omgevings)proces weer vlot te trekken. Marc Wesselink (senior-adviseur en auteur van Handboek Strategisch Omgevingsmanagement 2.0) en Annelies Claessens (senior-adviseur en mediator) delen hun ervaringen alsmede de onderliggende theorie die zij toepassen bij conflictsituaties.
        • 1.9 Integrale Hinderaanpak én LEF nodig om verkeerschaos door grootste onderhoudsopgave ooit te voorkomen!
          Niels van den Brink, Manengenius
          Joost Duivis, Manengenius
          Wat kunnen we leren van recente projecten in de regio Amsterdam en durven we wel de juiste keuzes te maken? De standaard aanpak is komende jaren (vaak) niet meer voldoende. Projectoverstijgende aanpak van verkeershinder, werk-met-werk maken en samenwerken met partners en stakeholders is noodzakelijk. Wat moeten we naast slim(mer) plannen o.a. doen met inkoop, zorg- en transportsector, evenementen en reis- en routeadvies nog meer doen? Wij delen onze ervaringen en willen interactief inzichten ophalen om in gesprek te gaan over de keuzes die we moeten maken.
        • 1.10 Artificial intelligence (AI) toepassingen in de omgevingspraktijk
          Bram de Wit, Stakeholder Journey
          Bart van Emden, Stakeholder Journey/Van Emden
          Hoe werkt AI eigenlijk precies? En hoe kun je dit gebruiken als omgevingsmanager? Wat zijn de risico's en hoe voorkom je die? In deze workshop geven we antwoord op deze vragen. Ook laten we sprekende projecten zien waarin AI is toegepast. Wat je na deze workshop meeneemt is inspiratie over hoe je met AI omgevingsmanagement een flinke 'ontwikkelingsduw' kunt geven. Natuurlijk is daar wel lef en leiderschap voor nodig...
        • 1.11 Omgevingswet Gereedschappen: met lef klussen onder de Omgevingswet
          Sander van Schagen, Gemeente Gouda/Hogeschool Rotterdam
          Er is meer te halen uit ruimtelijke planvorming met behulp van “Omgevingswet Gereedschappen”. Alleen je nek uitsteken en lef tonen is niet genoeg. Ervaar dit zelf in deze workshop door aan de slag te gaan met verschillende gereedschappen die Sander van Schagen (planoloog en docent Planologie) heeft uitgewerkt in zijn recente boek over de Omgevingswet. Achter ieder van deze gereedschappen zit gedegen theorie en meer dan 15 jaar praktijkervaring. Hierdoor zijn de gereedschappen bewezen geschikt voor het creëren van dialoog en begrip in ruimtelijke planvormingsprocessen. Ook kun je de gereedschappen inpassen in de planprocesstappen van de intake- en omgevingstafels waar veel gemeenten mee werken. Samen met een stukje basis- en achtergrondkennis, biedt deze workshop een aantal gerichte methoden om samen te werken en keuzes te maken binnen de Omgevingswet. Verlaat de sessie met een schat aan opgedane kennis en een fysiek exemplaar van het door Sander geschreven boek. Wil je het boek nu al lezen? Dan kan je het hier gratis downloaden.
        • 1.12 Visueel inzicht: zo betrek je je hele team bij de participatieopgave!
          Kati Dijk, Neuf
          Willemijn Luchtenbelt, Neuf
          Herken je dit? Je hebt waardevolle input opgehaald, maar je projectteam trekt nog steeds zijn eigen plan. Of je hebt een goed participatieproces doorlopen, maar het voelt alsof de opbrengst niet optimaal is verwerkt. Dan is deze workshop iets voor jou! Toon lef en leiderschap in jouw team. In dit uur leer je hoe je je project- en participatieproces visueel maakt, zodat je team precies weet wanneer en hoe ze aan zet zijn. Bovendien krijg je handvatten hoe je samen met je team de participatieopbrengst optimaal in het plan kan verwerken. Schrijf je nu in en breng je participatieopgave naar een hoger niveau!
        • 1.13 Heb jij het lef om te breken met traditionele manieren van participatie?
          Erik van der Veen, AT Osborne
          Iris Gerrevink, AT Osborne
          Ben jij klaar om de stem van de burger écht te laten horen? Tijdens deze workshop duiken we in de wereld van innovatieve participatievormen, zoals burgerberaden en meereisparticipatie. Hiermee zijn burgers actief te betrekken bij het creëren en uitvoeren van beleid, besluitvorming en uitvoering van projecten. In deze interactieve workshop delen we praktijkvoorbeelden en laten we zien hoe deze nieuwe participatievormen bijdragen aan een inclusieve aanpak. Ontdek niet alleen de voordelen, maar ook de uitdagingen van actieve burgerparticipatie. Laat je inspireren, leer van elkaar, en ontdek hoe je deze krachtige concepten kunt toepassen in jouw eigen werk.
        • 1.14 De "lastige" stakeholder?
          Wouter Schuiermanni, Dutch Boosting Group
          Roelinca Langelaar, Dutch Boosting Group
          Hoe ga je om met iemand bij wie de emoties hoog zitten? Of met iemand die juist dichtslaat? Is een stakeholder wel lastig te noemen, of zit het probleem ergens anders? Deze workshop gaat over omgaan met 'lastige' stakeholders. We combineren praktijk en theorie. Op die manier leer je waar problemen kunnen liggen bij gesprekken met stakeholders én loop je de deur uit met handvatten waarmee je met lef en leiderschap stakeholdergesprekken naar een ander niveau kunt brengen.
        • 1.15 Mens en Missie: Samenwerken aan een vlotte verplaatsing van woonboten
          Lorenzo Turk, DHM
          Marco Kooiman, Gemeente Amsterdam
          Er moet in de komende jaren 205 kilometer Amsterdamse kademuren vervangen worden. Om dit te kunnen doen moeten er 800 woonboten verplaatst worden. Intern is de opdracht duidelijk: zorg dat overeenkomsten met de bewoners getekend en de woonboten op tijd verplaatst zijn. Extern is er veel emotie: je komt aan mensen hun huis, en dus aan hun primaire levensbehoefte. Hoe zorg je dat je dat je je opdracht goed en tijdig uitvoert en bewoners meekrijgt? Hoe blijf je zakelijk als dat moet en ben je openlijk meelevend met de bewoners? Wij vertellen ons verhaal en horen graag jullie ideeën hierover!
        • 1.16 Serious Game Duurzame dijken
          Matthijs Logtenberg, Royal HaskoningDHV
          Michiel Wolbers, Royal HaskoningDHV
          Doe mee aan de serious game ‘Duurzame dijken’ en creëer de meest duurzame dijkversterking ooit. Kun jij de doelstellingen behalen, terwijl je rekening houdt met de belangen van interne en externe stakeholders, de projectdynamiek en de beperkte informatie? Meld je dan snel aan voor deze workshop. Royal HaskoningDHV heeft de serious game ‘Duurzame dijken’ ontwikkeld in opdracht van waterschap Zuiderzeeland en het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) om (1) bewustwording van duurzaamheid binnen de projectorganisatie te vergroten, (2) de impact van keuzes op de doelstellingen zichtbaar te maken en (3) inspiratie te bieden voor eigen projecten. Als projectteam krijg je bij aanvang doelstellingen mee op het gebied van duurzaamheid. Door middel van diverse dilemma’s doorloop je de verschillende fases van een dijkversterking. Zullen jouw keuzes leiden tot een echt duurzaam project, of moet het project worden gestopt?
          Het spel wordt begeleid door Michiel Wolbers, adviseur duurzaamheid en leading professional ‘Sustainability in Flood Protection’ bij Royal HaskoningDHV. Hij heeft tientallen projecten geadviseerd op het gebied van duurzaamheid en heeft dit spel mede op basis van zijn eigen ervaringen bedacht.
        • 1.17 Het effect van een superheldencape
          Charlotte Kempenaar-Vagevuur, DHM Infra
          Quinten Atsma, DHM Infra
          Voel jij je anders in een strak pak of sportoutfit? Wat je aantrekt heeft direct invloed op jouw gedachten en gedrag. Dit effect noemen we geklede cognitie. Wij nemen je mee in deze wonderlijke wereld en geven antwoord op vragen als hoe beïnvloed kleding die jij draagt jouw mindset en wat voor effect heeft kleding op het voeren van onderhandelingen? Lef en leiderschap voel je van binnenuit, maar je kan het ook aantrekken. Tijdens de workshop krijg je uiteraard een theoretisch kader én ga je zelf aan de slag om te ervaren wat kleding met jouw mindset doet.
        • 1.18 Balanceren tussen Schuurpapier en Smeerolie
          Stef Bakker, Provincie Noord-Holland
          Vera de Jong, Provincie Noord-Holland
          De kernvraag: wanneer kies jij als omgevingsmanager voor schuurpapier en wanneer voor smeerolie?
          Tijdens de workshop gaan we aan de hand van een praktijkvoorbeeld in gesprek over het bewust inzetten van lef en loyaliteit. We ontdekken daarbij de effecten van de aanpak die we kiezen.
          Durf jij als omgevingsmanager lef en leiderschap te tonen en te schuren langs de diverse belangen van stakeholders? Of kies je voor smeerolie waarbij je alle belangen zo veel mogelijk met elkaar in overeenstemming probeert te krijgen?
          Wat kun je verwachten?
          • Een complex praktijkvoorbeeld
          • Interactie met de sprekers en andere deelnemers
          • Uitwisselen van kennis en ervaring
          • Een open sfeer
          Ben je net begonnen als omgevingsmanager of ben je meer ervaren? Je bent van harte welkom om samen met ons de verschillende perspectieven te verkennen.
        • 1.19 De Omgevingswet komt naar u toe
          Nynke Bollen, Dura Vermeer
          Klaas van der Kamp, Dura Vermeer
          Wil je je ervaringen over de omgevingswet delen met anderen op een leuke, interactieve en dynamische manier? Wij nemen je mee aan de hand van onze podcasts over de Omgevingswet.