×
 

Plenair 

Plenaire opening is bekend!
Op donderdag 28 juni mogen wij Dolf Jansen verwelkomen als presentator, met zijn humor en passie belooft het een energieke ochtend te worden. De opening start met 4 pitches vanuit de genomineerden van de Call for Papers. Vervolgens geven wij het podium aan Rik Siebers, directeur REDstack en Jeroen Haan, bestuurder bij het Hoogheemraadschap van Rijnland.

REDstack BV won met Blue Energy de titel Nationaal Icoon als doorbraaktechnologie voor bijdrage aan transitie naar duurzame energie. Blauwe energie is duurzame energie uit water, opgewekt door het verschil in zoutconcetratie tussen zoet- en zoutwater. Hiervoor wordt rivierwater samen met zeewater langs een innovatief membraan geleid, de zogenaamde RED-stack. Door zout- en zoetwater te mengen komt energie vrij. Samen met gemeenten Katwijk, Noordwijk, PZH en het Hoogheemraadschap van Rijnland onderzoeken zij de haalbaarheid van een blue energy democentrale in Katwijk. Rik en Jeroen laten zien hoe private en commerciële partijen samenwerken om deze innovatieve techniek mogelijk te maken. Ook verzorgen Heleen Herbert, Chief Commercial Officer bij Heijmans en lid Raad van Wijze Lieden van POM en Nelly Kalfs, HID Rijkswaterstaat Oost-Nederland een bijdrage aan het plenaire onderdeel.

 
 

 

De rest van de dag bestaat het programma uit workshops, thematafels, een excursie en netwerkborrel. Wegens succes keert de excursie naar de Waterkrachtcentrale Dommelstroom terug. Lees meer over deze excursie onder het tabblad 'Excursies'.

Wanneer het volledige programma bekend is, wordt deze op de website geplaatst.