×
 

Programma 2018

De LOMD start met een plenaire opening o.b.v. Dolf Jansen waar 4 genomineerden vanuit de Call for Papers een pitch geven. Vervolgens geven wij het podium aan Rik Siebers en Jeroen Haan met Dolf Jansen als presentator. Plenair wordt afgesloten met Heleen Herbert.
Het programma bestaat verder uit een groot aantal workshops en een excursie buiten de deur. Ook kun je aanschuiven in het POM Netwerkcafé of een bezoek brengen aan de infomarkt. Hieronder het programma op hoofdlijnen. Inhoud en tijden zijn nog onder voorbehoud.

09.00 - 09.45 uur Inloop & registratie
09:45 - 11.00 uur Opening Dolf Jansen en aankondiging 4 pitches Call for Papers
Plenair programma met o.a. Dolf Jansen, Rik Siebers, Jeroen Haan, Heleen Herbert en Nelly Kalfs
11.00 - 11.15 uur Pauze
11.15 - 12:15 uur Eerste workshopronde
12.30 - 13.30 uur Lunch
13:00 uur
13:30 uur
Presentatie voorafgaand aan de excursie op locatie 1931
Vertrek excursie (bus) naar Waterkrachtcentrale Dommelstroom
13.30 - 14.30 uur Tweede workshopronde
14.30 - 15.00 uur Pauze
15.00 - 16.00 uur Derde workshopronde
16.00 - 17.00 uur
mojoimagealt-6118-alt
Bekendmaking winnaar Call for Papers
Netwerkborrel vergezelt met live muziek en mystery guest

Workshop: in verschillende settings wordt informatie over een bepaald onderwerp gegeven. Binnen de workshop is ruimte voor discussie en interactie. Mogelijke vormen zijn:

  • Thematafels/discussie(leider): aan een of meerdere statafels wordt gesproken over een bepaald onderwerp. Deze vorm is gericht op stellingname en interactie en wordt zeer gewaardeerd door de deelnemers aan de LOMD.
  • Inspiratiesessie: in deze sessie is het de bedoeling dat men volop inspiratie krijgt voor en in de uitvoering van het werk als omgevingsmanager.
  • Alternatieve vorm: hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld serious gaming, maar uiteraard staan wij open voor suggesties van onze partners. Van belang is dat er sprake is van het delen van kennis en interactie.

Verschillende creatieve werkvormen kunnen toegepast worden. De beleving van de deelnemers staat hierin centraal. Om beleving te stimuleren is het gewenst dat een workshop door twee partijen wordt verzorgd (bijvoorbeeld overheid en een marktpartij).

Er zijn 3 workshoprondes, één voor de lunch en twee na de lunch. Vanuit de deelnemers is er een verzoek gekomen tot meer verdieping. De mogelijkheid is aanwezig om een dubbele workshop te verzorgen na de lunch (twee sessies met een pauze erin opgenomen).

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor het keuzeprogramma. Benieuwd naar het keuzeprogramma? Deze vind je hier.

Thematafels

Naast de reguliere workshops zullen we dit jaar bij de thematafels met elkaar in gesprek gaan onder begeleiding van een gespreksleider. Als deelnemer aan een thematafel heb je dus een actieve rol in de discussie. Doel van de thematafels is om aan de hand van een aantal stellingen te discussiëren over een onderwerp. Op die manier willen we te weten komen hoe de bezoekers aan de LOMD denken over bijvoorbeeld: Verantwoordelijkheid rond omgevingsveiligheid, de ontwikkeling van het vak omgevingsmanagement naar een volgende fase, bestaat dé omgevingsmanager?